Acties Uber-chauffeurs in Brussel voorlopig voorbij

Vandaag blokkeerden Uber-chauffeurs een deel van de Wetstraat en de Leopold II-tunnel naar het centrum van Brussel. Ze zijn erg boos omdat ze na een uitspraak van een Brusselse rechter, eerder deze week, met ingang van vanavond niet langer met de Uber-applicatie mogen werken en zo hun inkomen verliezen. Nadat de politie ermee dreigde om hun auto’s één voor één weg te takelen en na een stevige onderhandeling zetten de actievoerders hun blokkades stop.

De acties begonnen vanmorgen rond half zeven. In de Wetstraat bezetten ze tot de middag een deel van de weg. Er stonden files van een uur tot op de Kortenberglaan en tot op het einde van de Reyers-Centrumtunnel op de E40. 

Verkeer vanuit Gent moest rekening houden met een gesloten Leopold II-tunnel. Alle auto’s moesten bovengronds rijden en dat veroorzaakte ook één uur vertraging.

Na een paar uur vond de politie het welletjes en dreigde ermee de auto’s van de actievoerende chauffeurs weg te takelen als ze niet vrijwillig wilden vertrekken. 

Op Twitter waren er - niet verrassend - sarcastische reacties te rapen. De politie die hinderende voertuigen wil takelen, terwijl ze zelf in de afgelopen twee weken regelmatig stiptheidsacties voerde met een  enorme verkeershinder tot gevolg. Gisteren stonden er in Limburg en Brussel nog files van één uur of meer door die controles. Vanmorgen trouwens ook aan BRUCARGO in Melsbroek.

Meest gelezen