Uitbaatster feestzaal Heuvelheem Bocholt: "Het blijft maar duren, ik denk erover om met pensioen te gaan"

De Limburgse uitbaters van feestzalen reageren geëmotioneerd op de beslissing van het overlegcomité om privéfeesten voor drie weken te verbieden. Voor Francine Lemkens uit Bocholt is de maat vol: "Dicht, open, sluitingsuur. Je weet niet meer waar je mee bezig bent."

Francine Lemkens heeft één zaal in Bocholt, het Heuvelheem, een zaal die sinds 1935 in de familie is. "Klanten hebben de afgelopen weken al zelf uit angst afgezegd", vertelt Francine. "En de beslissing van het overlegcomité is ook weer een harde slag. Privéfeesten zijn niet meer toegelaten. Trouwfeesten mogen wel nog, maar daar zijn er veel minder van in de winterperiode."

Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan, het zou een triestige zaak zijn als ik nu al met pensioen moet gaan

Francine Lemkens, het Heuvelheem

"Het moet allemaal wel nog rendabel blijven", gaat Francine verder. "Ik heb het altijd met hart en ziel gedaan want ik ben graag onder de mensen. Maar die hele coronasituatie blijft maar duren. Open, dicht, sluitingsuur, je weet niet meer waarmee je bezig bent. En de mensen zijn duidelijk bang en blijven weg."

Gedwongen met pensioen?

"Ik ben nu 66 maar denk eraan om toch al met pensioen te gaan", zegt Francine. "Dat zou wel jammer zijn want de zaak is sinds 1935 in onze familie. Ik weet ook niet wat ik er daarna mee moet doen want kosten moet je wel blijven betalen. Afbreken dan? Och, ik weet het niet. De goesting is er nog altijd, maar mentaal heb ik het heel moeilijk, want de omstandigheden verplichten me bijna om de deuren te sluiten. Ik moet er nog eens allemaal goed over nadenken", besluit ze. 

Meest gelezen