Winterdorp Schilde

Winterdorp in Schilde gaat voorlopig door: "We wachten het Overlegcomité af, maar zien het wel goedkomen"

Het Winterdorp in Schilde gaat voorlopig door, in tegenstelling tot heel wat andere winteractiviteiten en kerstmarkten die dit jaar op het laatste nippertje zijn afgelast. De opening van het Winterdorp staat gepland voor deze namiddag, tenminste als het vervroegde Overlegcomité daar toch niet anders over beslist. "We blijven realistisch, maar we verwachten wel dat het zal mogen doorgaan mits de nodige maatregelen", zegt organisator Olivier Seminck. 

In Schilde opent deze namiddag om 16 uur het Winterdorp. Daar kunnen inwoners terecht bij 7 overdekte drank- en eetkramen en een grote schaatsbaan. Er rest zich alleen nog de vraag of die opening wel zal kunnen doorgaan zoals gepland, nu het Overlegcomité vervroegd samenzit om bijkomende coronamaatregelen te nemen. De organisatie van het Winterdorp schat de situatie alvast voorzichtig positief in. 

"We zijn momenteel positief, maar wel realistisch. We verwachten een aantal nieuwe maatregelen, maar we verwachten ook wel dat het Winterdorp kan doorgaan. Er is namelijk voldoende verluchting en we nemen alle mogelijke voorzorgsmaatregelen", zegt organisator Olivier Seminck op Radio 2 Antwerpen. 

Beluister hier het gesprek met organisator Olivier Seminck in Start Je Dag:

Wie in het Winterdorp wil genieten van een hapje, een drankje of de gezellige sfeer, zal een covid safe ticket moeten voorleggen aan de ingang. Daarnaast is ook het mondmasker in heel het dorp verplicht, behalve aan de tafels waar je kan eten of drinken. 

"Ook op de schaatsbaan moet je het mondmasker dragen. Die schaatsbaan hebben we trouwens bewust zo groot mogelijk gemaakt om te vermijden dat mensen tegen elkaar aan botsen. We proberen er ook voor te zorgen dat er niet teveel mensen tegelijk schaatsen", zegt Seminck.  

Meest gelezen