Buschauffeur De Lijn rijdt 11 haltes voorbij zonder stoppen: "Vermoedelijk een impulsieve en emotionele reactie"

Een buschauffeur van De Lijn is vrijdagavond 11 haltes voorbijgereden zonder te stoppen. De leerlingen die hij aan de Don Bosco school in Haacht oppikte, zijn serieus geschrokken. "Vermoedelijk was het een impulsieve en emotionele reactie."

Een buschauffeur van een onderaannemer van De Lijn, die vrijdag een 50-tal leerlingen naar huis moest brengen van aan de Don Bosco-school in Haacht, is zonder stoppen doorgereden naar de eindhalte in Perk. De chauffeur negeerde 11 haltes en reed het volledige traject van 14 kilometer tussen Haacht en Perk in één keer.

Vervoersmaatschappij De Lijn en politiezone KASTZE (Kampenhout, Steenokkerzeel en Zemst) kwamen ter plaatse en bevestigen het incident. De leerlingen waren serieus onder de indruk van de rit die een kleine 3 kwartier duurde. Er was zelfs sprake van lichte paniek, omdat de chauffeur vrij agressief zou gereden hebben. De leerlingen werden op de eindhalte door hun ouders opgehaald.

We vermoeden dat de chauffeur een impulsieve en emotionele reactie heeft gehad
Korpschef Filip Van Steenbergen

"Wat er precies gebeurd is, maakt deel uit van het onderzoeksgeheim", zegt korpschef Filip Van Steenbergen. "We vermoeden dat de chauffeur een impulsieve en emotionele reactie heeft gehad, maar de man moet nog verhoord worden. We gaan dit verder onderzoeken omdat we willen uitsluiten dat er meer aan de hand is." De chauffeur werd niet opgepakt.

Ook vervoersmaatschappij De Lijn laat weten het onderzoek af te wachten. "We gaan dit opvolgen en wachten het onderzoek van de politie af. Als de chauffeur effectief zo gehandeld heeft, kan dat uiteraard niet door de beugel en zullen er ook sancties volgen", zegt Marco Demerling, woordvoerder van De Lijn.

Het is voorlopig onduidelijk wat de chauffeur precies bezielde. Mogelijk was hij het "pestgedrag" beu van sommige leerlingen die op eerdere ritten zouden gebeld hebben om te stoppen, terwijl er niemand moest afstappen.

Meest gelezen