Radio 2

Truiense Fietsersbond trekt in fietskaravaan door stad voor veiligere omgeving

De Truiense Fietsersbond vraagt dringend om een veiligere fietsomgeving. Begin deze week raakte een fietser er nog zwaargewond nadat een auto hem had aangereden. Hij kende de knelpunten nochtans als geen ander. "Toch werd ook hij het slachtoffer van een onveilig aangelegde fietsomgeving", luidt het bij Els Festraets van de Fietserbond. 

De Truiense Fietsersbond roept iedereen op om deel te nemen aan de fietskaravaan vandaag. De Bond wil dat de gevaarlijke punten voor fietsers dringend in kaart gebracht worden en aangepast.

Bij een ongeval begin deze week werd een fietser aangereden door een auto. Hij raakte zwaargewond. Het ongeval gebeurde aan de kruising van de Windmolenstraat met een zijstraat van de Luikersteenweg, die toegang geeft tot de wijk Gulden Bodem. De Windmolenstraat is een fietsroute die Brustem-Dorp verbindt met de stad. 

Fietsroute van schoolgaande jeugd

Het slachtoffer is huisarts en doet alle verplaatsingen met de fiets. Hij kende de knelpunten dus als geen ander. "Toch werd ook hij het slachtoffer van een onveilig aangelegde fietsomgeving", zegt Els Festraets van de Fietsersbond. "De fietsweg die hij gebruikte is een onderdeel van de Vlaanderenroute en wordt ook veel gebruikt door jongeren die naar school gaan. Dat is zeker niet geruststellend voor hun ouders."

Meest gelezen