Nederlandse Julia maakt van K2 weer K3: "Dromen komen uit"

De Nederlandse Julia Boschman volgt Klaasje Meijer op bij de populaire meidengroep K3. Zij zal samen met Marthe De Pillecyn en Hanne Verbruggen het format van Studio 100 verderzetten. De nieuwe K3-zangeres werd gekozen tijdens een liveshow op VTM, waarin zowel de tv-kijkers als een vakjury konden stemmen. Uit de laatste twee overgebleven kandidaten kozen Marthe en Hanne uiteindelijk Julia. De eerste single van het nieuwe trio wordt "Waterval". 

“Ik kan niets zeggen. Dromen komen uit.” Dat was het enige wat Julia Boschman kon uitbrengen toen Marthe en Hanne haar aanduidden als winnares van de wedstrijd.  

De 19-jarige Nederlandse uit Bergen op Zoom, dus net over de grens, kreeg van het duo de voorkeur boven de Vlaamse Amy Courtens. Boschman lag in de aanloop naar de finale al goed bij studiopubliek en de jury, behalve de ene keer dat ze de ballade “Parels” zong. 

Bekijk hier de bekendmaking op het einde van de tv-show:

Videospeler inladen...

Aanstaande vrijdag zal Julia voor het eerst live te zien zijn met K3 voor een uitverkocht Sportpaleis tijdens de "Studio 100 Rewind Party". Nadien zal ze ook nog zes uitverkochte Sinterklaasshows afwerken in datzelfde Sportpaleis. Ook met de aanscherpte coronamaatregelen, zijn zittende voorstellingen nog steeds toegelaten.

Marthe op scherm

Toen de finale-uitzending begon, waren er nog vier kandidaten in the running. Hanne en Marthe zongen samen met de vier finalistes vier nieuwe K3-nummers. Met Amy brachten ze "Superster", met Celester "Tsjikke boem", met Diede "Kruisje op een wereldkaart" en met Julia "Giddy-up-a-gogo". 

Tijdens de uitzending viel eerst Diede af, daarna moest Celester de wedstrijd verlaten. Uiteindelijk hield het publiek Julia in de wedstrijd, terwijl de vakjury voor Amy koos.

Opvallend: Marthe was niet fysiek aanwezig tijdens de show, omdat ze besmet is met het coronavirus. Zij werd op een bewegend scherm op het podium gebracht, en danste  en zong zo mee. 

Geen jongens in de finale

Begin dit jaar maakte Klaasje Meijer bekend dat ze na zes jaar K3 zou verlaten. Studio 100 organiseerde een groots opgezette zoektocht naar een opvolger, onder de noemer "K2 zoekt K3". Niet alleen meisjes, maar ook jongens en non-binaire personen konden zich kandidaat stellen. 

Twee jongens, Luca en Remi, bleven tot in de halve finale in de wedstrijd, maar moesten het afleggen tegen de vier overgebleven meisjes. Die waren zo goed als allemaal Nederlands en blond. Van diversiteit was er tijdens de finale dus nog weinig sprake. "Een gemiste kans", vond mediaprofessor Sofie Van Bauwel (UGent). 

Blond, zwart, ros

De bezetting met Julia, Marthe en Hanne is al de vierde bezetting van de meidengroep. K3 werd opgericht in 1998 en bestond toen uit de blonde Kathleen Aerts, de zwartharige Kristel Verbeke en de rosse Karen Damen. In 2009 verliet Kathleen de groep en kwam de Nederlandse Josje Huisman in de plaats, ook via een zoektocht op televisie. 

In 2015 kwam er een volledig nieuwe bezetting met Marthe, Hanne en Klaasje. Telkens werd het plaatje blond, zwart, ros volgehouden. Klaasje was net als Josje een blonde Nederlandse. En ook Julia past in dat plaatje.

Meest gelezen