Genk-supporters zitten vast in Zagreb omdat sommigen hun PLF niet invulden: "Plots werd de gate gesloten"

Een twintigtal supporters van KRC Genk zitten momenteel vast in Zagreb. De Limburgse voetbalclub speelde donderdagavond een wedstrijd in de Europa League en gisteren zouden de fans terug naar huis vliegen. Daar liep het verkeerd.

Volgens de supporters ter plaatse liep het mis omdat een aantal supporters het elektronische Public Health Passenger Locator Form (PLF) niet op tijd hadden ingevuld. "We waren het allemaal aan het invullen, maar sommigen kregen het niet verstuurd", zegt supporter Ivo Reynders. Dat formulier is verplicht als je met het vliegtuig naar België gaat, ook als je minder dan 48 uur in het buitenland verbleef. Dat heeft te maken met de bestrijding van het coronavirus. Op de kaart kleurt Kroatië, net als quasi alle andere Oost-Europese landen, donkerrood.

Supporters Peter Neijens, Luc Bussels en Ivo Reynders doen hun verhaal: “Toen de fans naar het vliegtuig gingen, werd plots de gate gesloten. Iedereen bleef maar doorlopen en nam zelfs plaats in het vliegtuig. Net voor het vliegtuig wilde opstijgen, werd iedereen weer van het toestel gehaald. Het gevolg was dat de personen die niet waren ingecheckt de vlucht misten. Bijgevolg zitten we hier met een twintigtal mensen vast.”

Nachtje langer

De supporters verbleven een nachtje langer op hotel. Hoe iedereen zal thuis geraken, is nog onduidelijk. Reynders heeft wél geluk. Hij slaagde er samen met drie andere supporters in om een vlucht te boeken. “Dat was niet zo simpel, want de vluchten voor vandaag zitten bijna allemaal vol. We hebben uiteindelijk met vier een vlucht gevonden via Düsseldorf", vertelt Reynders. "Het is wel een dure vlucht, maar we moeten thuisgeraken want we werken als zelfstandige." 

De vier vrienden zullen rond 16 uur landen in Düsseldorf. "Dan moeten we wel nog naar Charleroi, want onze auto staat daar geparkeerd", zegt Reynders.

Genk speelde 1-1 gelijk in Zagreb en houdt daarmee de kansen gaaf op een Europese overwintering. De supporters zullen hun verplaatsing naar Kroatië niet snel vergeten.

Meest gelezen