Vlaams Belang betoogt tegen asielcentrum in Lommel

Vandaag heeft de politieke partij Vlaams Belang geprotesteerd tegen het nieuwe asielcentrum in Lommel. Ze zijn tegen het asiel- en immigratiebeleid van regering De Croo. "Het asiel- en migratiebeleid van paars-groen is een volslagen catastrofe", aldus Dries Van Langenhove.

Vanochtend verzamelden zo'n 80 betogers aan de ingang van het nieuwe asielcentrum in Lommel. Ze protesteren tegen het asiel- en immigratiebeleid van CD&V-staatssecretaris Sammy Mahdi en de regering. "We wensen geen open asielcentra, maar gesloten terugkeercentra", zegt Federaal Parlementslid Dries Van Langenhove (Vlaams Belang). "De heropening hier in Lommel is een verkeerd signaal. Het zal ervoor zorgen dat er nog vele duizenden extra asielzoekers zullen aankomen."

Volgens het Vlaams Belang zijn er veel Vlamingen en Walen die niet begrijpen dat, op een moment dat velen de energiefactuur niet meer kunnen betalen, de regering toch opnieuw een grote migratiefactuur doorschuift naar de belastingbetaler. "Velen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen. Wij praten met heel veel buurtbewoners van de asielcentra. We zijn actie gaan voeren in Lombardsijde, Boom en vandaag in Lommel. Volgende week gaan we naar Dilbeek", klinkt het.

Er liepen een aantal buurtbewoners mee in de optocht van het Vlaams Belang vandaag, maar andere buurtbewoners zeggen dat ze niet tegen de asielcentra gekant zijn. Sommigen hebben zich zelfs kandidaat gesteld om er vrijwilligerswerk te doen. 

Meest gelezen