Welkom Wolf klaagt over wolvengewenning bij Limburgers: "Ze melden het niet meer als ze een wolf zien"

Welkom Wolf trekt aan de alarmbel. Limburgers raken steeds meer gewend aan wolven waardoor slechts een fractie van de getuigen nog de moeite neemt om dat te melden. "Jullie meldingen blijven belangrijk om te weten waar de wolven zich begeven buiten de militaire domeinen", klinkt het bij Jan Loos van Welkom Wolf. 

De voorbije weken is het al een paar keer gebeurd dat wolven in Limburg drukke verbindingswegen oversteken, maar dat slechts een fractie van de getuigen nog de moeite neemt om dat te melden bij Welkom Wolf. "Door de camerabeelden weten we dan dat er wolven geweest zijn, maar de mensen melden het niet meer", zegt Jan Loos. "Vaak gaan ze ervan uit dat anderen het wel zullen doen en zo gebeurt het uiteindelijk niet." 

Na vier jaar wolvenaanwezigheid in Limburg zijn de Limburgers dus erg gewoon geraakt aan het dier. Toch blijven de waarnemingen erg belangrijk voor Welkom Wolf. "Zeker voor wat de bewegingen van de wolven buiten de militaire domeinen betreft, want daar hangen geen camera's", aldus Loos.

Natuurlijk is de organisatie erg blij dat we steeds meer gewend raken aan de wolven, maar we moeten de waarnemingen dus blijven melden. "Wennen aan de wolf is prima, maar je moet daarin niet overdrijven."

Meest gelezen