Vlaams minister Weyts wil prioritaire prik voor leerkrachten en kinderverzorgers zelf organiseren

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) reageert teleurgesteld op de beslissing van de ministers van Gezondheid om de leerkrachten geen prioriteit te geven voor de boosterprik. "We zullen het dan maar zelf organiseren vanuit de Vlaamse regering, als we de vaccins krijgen", zegt hij aan VRT NWS. 

"Ik begrijp dat hoegenaamd niet", zegt Weyts. "Voor de zorgsector kon dat wel, terwijl de leerkachten en de kinderverzorgers dagdagelijks in contact komen met kinderen die niet gevaccineerd zijn. Voor hen gelden de argumenten die pleiten voor de zorg des te meer. De prioriteit voor die groepen is toch de redelijkheid zelve."

"We gaan dat nu met de Vlaamse regering bekijken, als we die vaccins krijgen, hoe we dat zelf kunnen organiseren, als een ander dat niet wil. De leerkrachten in het kleuter- en lager onderwijs hebben daar recht op. Ik denk dat we van hen heel veel verwachten, ze doen een fantastisch werk in heel moeilijke omstandigheden, ze hebben recht op die prioriteit."

Weyts zegt dat hij de timing tussen de tweede en derde prik wil respecteren, maar "alle andere argumenten die worden aangehaald, waren blijkbaar niet van toepassing voor de zorgsector, en nu worden die wel aangehaald, dat begrijp ik niet."

Weyts is het ook niet eens met de kritiek dat de maatregelen voor het onderwijs niet genoeg zijn. "Die voorstellen en maatregelen zijn in lijn met wat werd voorgesteld door het Coronacommissariaat en dat wat voorgesteld werd door de kern van de federale regering zelve. Ik weet dat er experten zijn die zeggen dat je nog verder moet gaan met die mondmaskerplicht, maar er bestaat twijfel of mondmaskers voor kleine kinderen niet schadelijk zijn voor hun welzijn."

Minister Weyts is erg teleurgesteld:

Videospeler inladen...

Meest gelezen