300 betogers tegen coronavaccin in Bree: "Wij doen dit voor onze toekomst maar vooral voor onze kinderen"

Op het Vrijthof in Bree kwamen 300 vreedzame betogers samen om hun ongenoegen over de coronamaatregelen te uiten. Ze betogen tegen de coronapas, willen geen verplicht vaccin in de zorg en vinden het belangrijk dat kinderen met rust gelaten worden in het hele verhaal. Niemand van de demonstranten droeg een mondmasker en er waren opvallend veel jonge kinderen aanwezig.  

"Wij staan hier met een heel duidelijk doel", begint een demonstrant overtuigd. "We merken meer en meer dat het niet langer over gezondheid gaat, maar dat mensen verdeeld worden met ideeën die niet geloofwaardig zijn." De betogers kwamen samen, zonder mondmasker, om aan te kaarten dat een coronapas, vaccinatie voor kinderen en een verplicht vaccin voor mensen van de zorg, zaken zijn waar ze niet in geloven. "Een vaccinatie mag niet gelinkt worden aan een arbeidsreglement."

 De betoging verliep heel vreedzaam met toespraken en muziek met zelfgeschreven teksten over corona. Er waren ook enkele agenten aanwezig die controleerden of alles probleemloos verliep. "Hier staan tussen de 300 en 400 mensen die allemaal in hetzelfde geloven", vertelt organisator Jimmy Wenmeekers. "We vinden dat kinderen de toekomst zijn en dat je hen die toekomst niet mag afnemen door hen te vaccineren. Ze belanden zelden of nooit in een ziekenhuis, dus waarom is dat zelfs nodig?"

We doen dit vooral voor onze toekomst, de kinderen. Daar moeten ze vanaf blijven.

Enkele demonstranten geloven dat de aanpak van de afgelopen tijd niet werkt. "We moeten gaan voor natuurlijke immuniteit. Verzorg u, neem vitaminen, dat is minstens even belangrijk. We vinden het ook belangrijk dat er kritisch over de huidige maatregelen nagedacht wordt, maar als we dat proberen, worden we weggezet als mensen die niet sporen", zucht een demonstrant. "We doen dit vooral voor onze toekomst, de kinderen. Daar moeten ze vanaf blijven."

Meest gelezen