Hulpverleningszone Oost

72-jarige vrouw zwaargewond bij appartementsbrand in Leuven

In een appartement in de Fonteinstraat in Leuven heeft gisterenmiddag een felle brand gewoed. Het vuur was snel geblust, maar een 72-jarige bewoonster liep wel ernstige brandwonden op en werd in kritieke toestand overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over Heembeek.

De brand ontstond rond 14.25 uur in het appartement op de gelijkvloerse verdieping. Brandweerlui van Hulpverleningszone Oost en de zone Vlaams-Brabant West kwamen massaal ter plaatse. “De brand was snel onder controle. Er was vooral veel rookontwikkeling, maar een 72-jarige vrouw die in het appartement aanwezig was, is met brandwonden overgebracht naar  Neder-Over Heembeek."

"Zij is er niet te best aan toe”, zegt Mathieu Caudron van de Leuvense politie. “De bewoners van de andere appartementen werden uit voorzorg geëvacueerd, maar mogen nu terug naar binnen. De schade in het appartement in kwestie is aanzienlijk. De andere flats bleven gespaard.”

De brand ontstond in de slaapkamer, hoogstwaarschijnlijk door een sigaret. De vrouw werd zwaargewond maar stabiel overgebracht naar het brandwondencentrum in Neder-Over Heembeek. 

Meest gelezen