Grote ravage nadat everzwijn door gesloten raam springt

In Dilsen-Stokkem is een everzwijn dwars door een gesloten raam gesprongen van een woning en richtte daarbij een grote ravage aan. Het dier kon uit het huis ontsnappen, maar liep wel verwondingen op. De politie roept op om de hulpdiensten te contacteren wanneer je het gewonde everzwijn zou tegenkomen. 

In de omgeving van Mulheim en Noteborn heeft een everzwijn schade aangericht in een tuin, maar ook in een huis. Het dier sprong vanuit de tuin door het dubbele glas en kwam zo in de woonkamer terecht. De bewoners waren thuis en geloofden hun ogen niet. Het dier gooide meubilair overhoop en sprong tegen ramen en deuren. Met zijn poten liet hij ook schade achter op het parket. 

De eigenaar deed zijn best het dier uit het huis te verdrijven en zette de twee deuren van de veranda open. Het dier is zo uit het huis kunnen ontsnappen, maar loopt nu nog met verwondingen rond in de buurt van Mulheim en Noteborn. De politie werd verwittigd en de brandweer van Maasmechelen kwam ter plaatse om het raam te dichten met een houten plank. 

Op deze beelden is te zien hoe het everzwijn in volle vaart door de dorpskern van Noteborn holt:

Videospeler inladen...

Oproep aan buurtbewoners

Verschillende buurtbewoners in Rachels, Mulheim, Noteborn en Slakken zagen het dier al in hun tuin of op straat.  De politie vraagt om het gewonde dier niet te benaderen, maar de hulpdiensten te verwittigen en de exacte locatie door te geven. 

Meest gelezen