Vanmorgen opletten voor gladde wegen, gisteren al heel wat ongevallen aan de kust

Vanmorgen schommelen de temperaturen op veel plaatsen rond het vriespunt en is het opletten voor gladde wegen. Gisterennamiddag en -avond hebben extreem gladde omstandigheden op de snelwegen tot heel wat ongevallen geleid. Zware hagelbuien en smeltende sneeuw toverden de rijbaan op bepaalde plaatsen om tot een ijspiste. Takeldiensten, brandweer en wegpolitie hadden de handen vol.

Op de A11 tussen Brugge en Knokke, ter hoogte van Brugge-Zeehaven, gebeurde een ongeval met liefst vijf betrokken voertuigen, waaronder een commandowagen van de brandweer die onderweg was naar een interventie. De inzittende van het brandweervoertuig werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht. De andere wagens liepen blikschade op.

Aan het op- en afrittencomplex van de E40 in Nieuwpoort gebeurden eveneens meerdere ongevallen. In de richting van Jabbeke reed een wagen achteraan tegen een vrachtwagen, waarna hij tot stilstand kwam tegen de vangrails. Een dertigtal meter verder was een auto uit de bocht gegaan in de Zesde Liniestraat, een parallelweg met de snelweg. Op de afrit Nieuwpoort richting Diksmuide belandde een wagen in de berm.

Radio 2

Op de Kinderlaan, de gewestweg aan het afrittencomplex Nieuwpoort, reed een auto tegen een vrachtwagen met gebroken vooras en ingedeukte neus tot gevolg. Ter hoogte van de afrit Oostduinkerke richting Frankrijk ging een ziekentransport dan weer aan het slippen, waardoor het voertuig kantelde. Er zat gelukkig geen patiënt in en de bestuurder bleef ongedeerd.

Videospeler inladen...

Op de A10 in Oudenburg richting Oostende reden ook nog twee auto's de gracht in, zo'n vijftig meter van elkaar verwijderd. De brandweer werd opgeroepen omdat de inzittenden mogelijk gekneld zaten, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval. Aan de overkant slipten ook nog twee wagens maar kwamen die zonder schade tot stilstand op de pechstrook.

Het Agentschap Wegen en Verkeer waarschuwt voor gladheid op de weg, vooral in West- en Oost-Vlaanderen. De strooidiensten volgen de situatie op en strooien preventief indien nodig. Vanmorgen schommelen de temperaturen op veel plaatsen rond het vriespunt met gladde wegen tot gevolg. In het westen kunnen er winterse buien vallen.

In de loop van de dag volgen er meer wolken in het oosten met enkele regenbuien. In de Ardennen zijn dat sneeuwbuien. Maxima rond 4 graden in het centrum, en tot 7 graden in het westen. Morgen en woensdag iets zachter met regen, vanaf donderdag opnieuw frisser.

Bekijk hier het meest recente weerbericht:

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen