Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Israël sluit grenzen wegens omikronvariant

Uit vrees voor de nieuwe omikronvariant van het coronavirus, sluit Israël zijn grenzen voor buitenlanders. Dat heeft de regering besloten, zo berichtten lokale media. De maatregel gaat vanavond in.

Daarnaast worden ook de maatregelen voor terugkerende reizigers verscherpt. Alle terugkerende Israëli's moeten in isolatie. Wanneer ze volledig ingeënt zijn tegen COVID-19 en een negatieve PCR-test afleggen, mogen ze die na drie dagen beëindigen. Inwoners die niet gevaccineerd zijn, mogen bij een negatieve test pas na zeven dagen uit isolatie. Buitenlanders die toch een toelating krijgen om het land in te reizen, moeten verplicht in quarantaine in een door de staat ingericht "coronavirushotel".

Eerder had Israël wegens de omikronvariant al de toegang vanuit Afrika grotendeels beperkt. De nieuwe virusvariant werd voor het eerst vastgesteld in Zuid-Afrika.

Ook in Israël werd al één bevestigde besmetting met omikron gemeld. Zeven mogelijke bijkomende gevallen worden er onderzocht.

De vrees bestaat dat de omikronvariant nog besmettelijker is dan eerdere coronavirusvarianten. Daarnaast bestaat ook bezorgdheid over de doeltreffendheid van de huidige vaccins.

Meest gelezen