Marokko sluit luchtruim voor alle buitenlandse passagiersvluchten vanwege omikronvariant

Marokko sluit net als Israël de grenzen voor buitenlandse vluchten als gevolg van de nieuwe coronavariant omikron. Het land binnenkomen kan dus niet meer met het vliegtuig, uitgaande vluchten gaan wel nog door.

Na Israël sluit ook Marokko al zijn grenzen voor alle buitenlanders. Marokko hoopt zo te voorkomen dat de nieuwe, volgens de Wereldgezondheidsorganisatie zorgwekkende coronavariant omikron het land binnenkomt.

De maatregel gaat van start op maandag 29 november om 23.59 uur. Het vluchtverbod geldt voor twee weken.

Veel landen, waaronder België, stelden onlangs al een vliegverbod in vanuit zuidelijk Afrika, waar de nieuwe variant voor het eerst opdook. De Filipijnen hebben daarnaast ook België en zes andere Europese landen op een rode lijst gezet. Vanuit die landen mag voorlopig niet meer naar de Filipijnen gevlogen worden.

Tal van landen nemen beperkende maatregelen voor het luchtverkeer: een overzicht.

Videospeler inladen...

Meest gelezen