Radio 2

Patiënten van Jules Bordet Instituut verhuisd: “Het oude gebouw heeft alles gegeven wat het kon”

Dit weekend zijn de patiënten van het Jules Bordet Instituut verhuisd naar het nieuwe gebouw op de campus van het ULB in Anderlecht. “Ik hoop dat de goede sfeer ook mee verhuisd is.”

Een 40-tal patiënten van het Jules Bordet Instituut zijn vandaag verhuisd van het gebouw aan de Waterloolaan naar de nieuwe vestiging naast het Erasmusziekenhuis. “In totaal werden zo’n 40 patiënten verhuisd”, vertelt Carine Goossens, verpleegkundig diensthoofd. 

Het gebouw werd op 13 oktober 2021 officieel ingewijd en dit weekend mochten de patiënten hun intrek nemen. “Alles is goed verlopen, we zijn bijna klaar. Enkele de coronapatiënten en de iets zwaardere patiënten moeten we nog verhuizen.” 

Er werd maximaal één persoon per ziekenwagen vervoerd. De rit werd in alle veiligheid en zo comfortabel mogelijk verzorgd door de vrijwilligers van Rode Kruis Vlaanderen. “Het nieuwe gebouw is echt een upgrade. We gaan van een oppervlakte van 35.000 m² nu naar 80.000 m². Qua comfort en welzijn van de patiënt kan je dat niet vergelijken.”

Alles gegeven

“Ik vind het prachtig”, zegt Joke, hoofdverpleegkundige van de afdeling Post Operatieve Zorg. “We zijn echt verwend met het nieuwe gebouw. Het geeft een boost om hier te komen werken. Het is een gigantisch verschil qua infrastructuur. Ik denk dat het oude gebouw alles gegeven heeft wat het kon en dat het hoogtijd was om te verhuizen. Ik zat er niet mee in om te moeten verhuizen.”
(Lees verder onder de foto.)

Het oude gebouw aan de Waterloolaan
Radio 2

“Alles heeft voor- en nadelen. Het is hier echt prachtig qua uitzicht voor de patiënten. In de stad was het misschien makkelijker om met het openbaar vervoer naar het ziekenhuis te maken, maar dat is niet zo erg. We zitten hier in een prachtige omgeving. De infrastructuur is echt prachtig. Op mijn eigen dienst hebben we de nieuwste materialen en high-tech snufjes. Daardoor gaat het aangenaam zijn om te werken. Zowel ergonomisch als kwalitatief, ook naar de patiënt toe.“

Bijzondere sfeer

“Ik ben als stagiaire in het Bordet Instituut terechtgekomen en vond het fantastisch omdat hier een enorm speciale sfeer hangt. Het zijn allemaal oncologische patiënten, wat het al speciaal maakt. En het is hier niet zo groot waardoor iedereen elkaar kent. En ik hoop dat we dat deel ook mee verhuisd hebben van het oude naar het nieuwe gebouw.“

Rode Kruis Vlaanderen helpt bij het transport van de patiënten
Radio 2

Meest gelezen