Arvo Pärt

Spiegel im Spiegel van Arvo Pärt blijft op nummer 1 in de Klara Top 100

Spiegel im Spiegel van de Estse componist Arvo Pärt blijft het populairste werk van de Klara-luisteraar. Het werk pronkt opnieuw op de eerste plaats in de Klara Top 100.

De tweede plaats is voor Johann Sebastian Bach met Erbarme dich uit de Mattheuspassie. Op 3 staat het Benedictus uit The Armed Man: A Mass For Peace van Karl Jenkins.

Een aantal vrouwelijke componisten maakt in deze editie hun entree. Caritas abundat van Hildegard von Bingen, Pianotrio van Fanny Mendelssohn en Eternity and a Day van Eleni Karaindrou krijgen voor het eerst een plaats in de Klara Top 100.

De hoogste nieuwkomer is Johann Sebastian Bach met Jesu bleibet meine Freude. Andere "nieuwe" lievelingen van de Klaraluisteraar zijn het Celloconcerto van Antonin Dvorak, het Stabat Mater van Josquin Desprez en Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms.

Neoklassiek en filmmuziek zijn bijzonder populair, met naast Pärt en Jenkins ook componisten zoals Max Richter, Philip Glass en Ennio Morricone.  De populairste componist blijft Bach, met veertien nummers in de Klara Top 100. De Mattheuspassie is erg geliefd: in de lijst staan een aantal bekende fragmenten, zoals het slotkoor Wir setzen uns mit Tränen nieder.

De volledige Klara Top 100 vindt u hier.

Meest gelezen