Belga

Universiteit Antwerpen schakelt over op zo veel mogelijk online lessen

Ook Universiteit Antwerpen voelt dat er extra stappen nodig zijn om de coronacijfers in te perken en kiest daarom voor zo veel mogelijk online lessen. Voor elk college zal een digitaal alternatief worden voorzien. Praktijklessen zullen wel nog op de campus kunnen doorgaan. Maandag komt er per faculteit meer duidelijkheid over welke lessen nog in de aula kunnen plaatsvinden.

Voor de studenten van de Universiteit Antwerpen wordt de algemene regel dat voor elk college een digitaal alternatief wordt voorzien. Er zullen dus nog wel hoorcolleges in de aula’s plaatsvinden, maar die worden vanaf nu altijd opgenomen. Dat was dit academiejaar nog niet het geval. Bij sommige colleges zal er overgeschakeld worden naar volledig online onderwijs, maar dat wordt per faculteit beslist.

Praktijkonderwijs zoals labo’s, vaardigheidstrainingen en interactieve oefeningen zullen wel nog doorgaan op de campus met mondmasker. Maandag zullen de lessen nog plaatsvinden zoals voorheen. 

Ook de bibliotheken en leercentra blijven open, maar er zullen minder studenten aanwezig mogen zijn om hoog-risicocontacten te beperken.

Meest gelezen