Willem-Frederik Schiltz mag schepenambt in Antwerpen combineren met zetel in Vlaams Parlement

Willem-Frederik Schiltz (Open VLD) mag een schepenambt in Antwerpen combineren met zijn mandaat als Vlaams parlementslid. Dat blijkt uit een interne stemming bij de Antwerpse Open VLD.

Antwerps schepen Claude Marinower neemt eind 2021 afscheid van de politiek. De eerste opvolger op de lijst van Open VLD is Willem-Frederik Schiltz. Hij is ook al Vlaams Parlementslid. Door de sterke interne democratie binnen Open VLD moest de lokale afdeling toestemming geven voor een combinatie van die mandaten. Dat is zaterdag gebeurd. 

Schiltz reageert tevreden en dankbaar: "Ik ben enorm vereerd dat de Antwerpse Open VLD-leden mij het vertrouwen geven om het schepenmandaat op te nemen en mij tegelijkertijd de mogelijkheid geven de Antwerpse belangen in Brussel te blijven behartigen. Ik heb veel goesting om erin te vliegen en mij nog meer in te zetten voor de Antwerpenaar."

Meest gelezen