De eerste sneeuw lokte gisteren al heel wat dagjestoeristen naar de Hoge Venen.

Opnieuw kans op winterse buien in Vlaanderen en sneeuw in de Ardennen

Het dun laagje sneeuw dat eerder dit weekend in de Hoge Venen is gevallen, kan mogelijk in de loop van de dag nog verder aangroeien: er worden opnieuw sneeuwbuien voorspeld in de Ardennen. Ook in Vlaanderen krijgen we lokaal buien die een winters karakter kunnen hebben. Vanmorgen is het vooral uitkijken voor mistbanken met plaatselijke rijmplekken.

Er is vanochtend kans op lokale mistbanken en plaatselijke rijm- of ijsplekken. In de voormiddag vallen er hoofdzakelijk buien in het westen en het noordwesten, elders is het overwegend droog. Deze buien kunnen winters van karakter zijn met kans op korrelhagel en enkele donderslagen, voorspelt het KMI.

In de namiddag verandert het weerbeeld over het westen en het noordwesten niet, maar vallen er ook elders enkele buien, mogelijk met winters karakter en in de Ardennen onder de vorm van sneeuw. De maxima schommelen van rond het vriespunt in de Hoge Ardennen, 3 graden in het centrum tot 6 graden aan de kust.

Vanavond vallen er soms nog winterse buien of in de Ardennen enkele sneeuwbuien. De kans op buien blijft groter over het westen en het noordwesten, mogelijk met enkele donderslagen.

Bekijk hier het meest recente weerbericht en lees eronder voort:

Videospeler inladen...

In ons land is dit weekend de eerste sneeuw gevallen in de Ardennen en die zal nog even blijven liggen. Het eerste broze witte laagje doet de harten van skiërs sneller staan, maar de latten mogen nog een tijdje opgeborgen blijven. Wandelaars die van het sneeuwlandschap willen genieten, komen wel al aan hun trekken.

In de Hoge Venen halen veel mensen hun hart op aan de witte natuurpracht:

De bossen veranderden in een prachtig winters sneeuwlandschap:

Onze ploeg trok gisteren naar de Oostkantons, bekijk hier hun winters verslag:

Videospeler inladen...

Meest gelezen