Na verlies in "K2 zoekt K3" geeft Amy niet op: "Ik wil nog altijd in de showbizz terechtkomen"

De 25-jarige Amy Courtens uit Averbode bij Scherpenheuvel-Zichem was nog de enige Vlaamse die kans maakte om Marthe en Hanne te vervoegen als lid van K3. Maar ze werd afgetroefd door de Nederlandse Julia. Ook al is het een ontgoocheling voor Amy, toch durft ze al vooruitblikken: "Ik hoop dat Gert mij iets anders aanbiedt bij Studio 100."

Niet de Vlaams-Brabantse Amy, maar wel de Nederlandse Julia neemt de plaats van Klaasje bij K3 in. Een grote ontgoocheling voor de 25-jarige Amy, maar twee dagen na de finale van "K2 zoekt K3" kan ze het al wat plaatsen. "Ik heb er wekenlang naartoe geleefd en hoe verder je komt, des te liever je het wilt. Maar het heeft niet mogen zijn. Het was echt een zot avontuur, maar ik gun het Julia. Ze gaat dat heel goed doen, ik heb er alle vertrouwen in."

Amy klinkt opvallend positief na haar verlies, al heeft ze het ook moeilijk gehad. "Ik heb me de eerste seconden na de aankondiging van de winnaar sterk gehouden, maar daarna ben ik van het podium gelopen en beginnen wenen. Maar dat lijkt me normaal. De jury was ook niet altijd positief over mij, maar ik heb mijn best gedaan."

Ik hoop dat Gert mij iets anders aanbiedt bij Studio 100

Amy Courtens

Bij de pakken blijven zitten, staat niet in het woordenboek van Amy. "Ik wil verder gaan. Ik moet het nog wat verwerken dat het niet K3 is geworden, maar ik wil echt in de showbizz verder gaan. Ik hoop dat Gert mij iets anders aanbiedt bij Studio 100. Ik zou dat echt 100 procent zien zitten!" 

Hoe dan ook, Amy houdt er naar eigen zeggen heel mooie herinneringen aan over. "Ik heb zoveel bijgeleerd en heb nog altijd geen seconde spijt gehad. Ook heb ik er vrienden voor het leven gemaakt. Het was een heel hechte groep die ik zeker nog ga zien, zeker met Luca klikte het ontzettend goed. Ik denk zelfs dat er iemand van de top 15 nu al de reünie aan het plannen is", lacht Amy.

Meest gelezen