Google Streetview

Bedrijf Omicron uit Geetbets: "Wij voeren geen virussen in, maar lasmachines" 

De opkomst van de nieuwe virusvariant omikron bezorgt het gelijknamige bedrijf uit Geetbets extra bekendheid. Maar Omicron heeft niets te maken met corona, verzekert de zaakvoerder. Ze zijn namelijk gespecialiseerd in... lastechnieken.

"Omicron in Geetbets is 30 jaar geleden opgericht", vertelt Stefan De Baets. "De Italiaanse firma Omicron was toen onze belangrijkste leverancier van lasmachines voor kunststof en we hebben die naam toen gewoon overgenomen. Vandaag verkopen en verhuren wij lasmachines voor kunststof en metaal."

Voeren jullie virussen in?

"Er lopen heel wat reacties binnen via mail en Whats App", weet Stefan. "Daar zit heel wat humor tussen, gelukkig. Zo vragen mensen of we nu ook virussen invoeren of verhuren (lacht). Maar gelukkig heeft iedereen genoeg verstand om het onderscheid te maken en te beseffen dat wij niets met dat coronavirus te maken hebben", verzekert Stefan in een gesprek met Radio 2 Vlaams-Brabant.

Beluister hier het gesprek met Stefan De Baets (tekst gaat hieronder verder):

Slechte reclame is ook reclame

Vindt Stefan het niet erg, dat zijn bedrijf nu in één adem wordt genoemd met de nieuwste virusvariant? "Dat valt goed mee. En vergeet ook niet de stelregel there's no such thing as bad publicity. Veel klanten zullen aan ons denken als het over het virus gaat. We overwegen dan ook niet om de naam van ons bedrijf te veranderen", besluit Stefan lachend.  

Meest gelezen