arie kievit

Belgische verpleegkundigen gaan aan de slag in Nederland: "Ze staan er erg hoog aangeschreven"

Een rekruteringsbedrijf uit Edegem rekruteert Belgische verpleegkundigen om in Nederland tewerk te stellen. "De lonen liggen er hoger en er is meer aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Veel overredingskracht is er niet nodig", zegt de zaakvoerster van het bedrijf bij Radio 2 Antwerpen.

Ook in Nederland is de nood aan verpleegkundigen erg groot en rekruteringsbedrijf Chelona uit Edegem speelt daar handig op in. Zij rekruteren Belgische verpleegkundigen om in Nederland aan de slag te gaan.

"In Nederland staan de Belgische verpleegkundigen erg hoog aangeschreven, zowel naar opleiding toe als naar persoonlijkheid en attitude. Vandaar dat onze Nederlandse klant bij ons is komen aankloppen. Belgische verpleegkundigen hebben er de reputatie dat ze altijd klaarstaan, altijd vriendelijk zijn en hard werken. Dat mag wel eens benadrukt worden", zegt zaakvoerster Xanthippe Verbist.

Belgische verpleegkundigen hebben de reputatie altijd klaar te staan en hard te werken

Xanthippe Verbist, zaakvoerster rekruteringsbedrijf Chelona

Staan er veel Belgische verpleegkundigen te springen om in Nederland aan de slag te gaan? "Wij hebben tot op heden toch al een aantal mensen kunnen plaatsen, momenteel zijn er nog verschillende gesprekken gaande met enkele kandidaten", zegt ze.

Het gaat vaak om mensen die in de grensstreek wonen, zij hoeven dan ook niet te verhuizen. "Voor hen maakt het niet uit, of ze naar een Belgisch ziekenhuis moeten pendelen of net over de grens in Nederland gaan werken. Veel overredingskracht is van onze kant niet nodig, eens we zeggen aan welke voorwaarden ze er kunnen werken. "Zo verdienen ze meer in Nederland, krijgen ze meteen een bedrijfswagen en is er meer aandacht voor de balans tussen werk en privéleven. Zo geven ze zelf aan welke uren ze wel of niet willen werken", besluit Verbist.

Meest gelezen