Beringen geeft blokkende studenten plaatsje in bib ondanks verstrengde coronamaatregelen

In Beringen komt er ondanks de verstrengde coronamaatregelen toch een blokbar. "Veel leerlingen beschikken vaak niet over de nodige faciliteiten om degelijk te studeren, zoals een eigen werkplek, goed internet of een stille omgeving,” klinkt het bij het stadsbestuur.  Daarom kunnen blokkende studenten terecht in de bibliotheek of in jeugdhuis Club 9.

Voor heel wat scholieren en studenten komen de examens er weer aan en dat zorgt sowieso al voor stress. Een stekje vinden waar je rustig en met alle nodige faciliteiten kan studeren is dan ook niet makkelijk. In de bib van Beringen en in jeugdhuis Club 9 kunnen leerlingen zo'n stekje vinden. Ondanks de verstrengde coronamaatregelen heeft het stadsbestuur toch beslist om een blokbar in de bib te openen.

"We vinden het belangrijk dat in deze tijden wanneer mensen veel moeten thuiswerken, studenten toch nog die rustige plek vinden en daar doen wij met de bib het nodige”, zegt schepen Jessie De Weyer (N-VA) : "Er zijn aparte individuele tafels voorzien waaraan de studenten kunnen zitten en de zaal wordt ook voldoende geventileerd  volgens de huidige normen. Er is onder meer ook ontsmettingsgel zodat alles veilig kan verlopen."

Ook tijdens de afgelopen coronaperiodes merkte de stad dat studenten nood hadden aan zo'n studieplek, en dat die goed gebruikt werd. De studieruimte in de Beringse bib is open vanaf 6 december en blijft open tot 15 januari. In Club 9 kan je gaan studeren van 20 december tot 9 januari. 

Meest gelezen