Didier Verbaere

Woning volledig uitgebrand in Schellebelle

In Schellebelle bij Wichelen is zondagavond een woning in de Hekkergemstraat volledig uitgebrand. Vermoedelijk vatte een mazoutketel achteraan de woning vuur en verspreidde de brand zich nadien snel door het huis. De bewoners konden ontkomen, er vielen geen slachtoffers.

De brandweer kreeg rond 22.30 uur een melding binnen van de brand . Toen ze in de Hekkergemstraat aankwamen, stond de veranda achteraan het huis al in lichterlaaie.  De brandweer vermoedt dat een mazoutketel aan de oorzaak ligt van de brand.  Het vuur verspreidde zich snel naar de eerste verdieping en de zolder.  Het brandweerkorps van Wichelen kreeg bijstand van naburige korpsen, maar het vuur vernielde uiteindelijk de hele woning. 

De bewoner, een Poolse man, kon ontkomen en is nog op eigen kracht naar het ziekenhuis gereden omdat hij veel rook had ingeademd.  Volgens de buren woonden er in de woning nog andere mensen maar het is niet duidelijk hoeveel precies. Burgemeester Kenneth Taylor (SAMEN) kwam ter plaatse , maar volgens hem was er (nog) geen vraag voor noodopvang en kon(den) de bewoner(s) terecht bij vrienden.  

Meest gelezen