Eerste Limburgse foodhall officieel geopend: “Loempia’s volgens recept van mijn Vietnamese grootmoeder”

Later dan gepland maar nog steeds om vingers bij af te likken: Markeat, de eerste Limburgse foodhall, opent vandaag haar deuren in hartje Hasselt. Tam Huynhin van De Loempiakraam staat te popelen om Limburg van de Vietnamese keuken te laten proeven. “Ik werk volgens de recepten van mijn moeder, die ze op haar beurt van mijn grootmoeder en tantes leerde.”

Met Markeat is de eerste Limburgse foodhall een feit. Na een geslaagde try-out op zaterdag, gingen enkele zaakvoerders maandag definitief van start.  “Poké bowls, sushi, Thais en Chinees kennen Limburgers al, maar wij bieden nu voor het eerst ook authentieke Vietnamese keuken aan”, vertelt Truienaar Tam Huyhnin. “Ons aanbod is heel divers: van lenterollen, biefstuk, rijstgerechten tot groenten. We bereiden elke maaltijd à la minute terwijl mensen kunnen wachten met een lekker drankje van de bier- of wijnbar.”

Zeven kraampjes

“In totaal zijn er zeven kraampjes”, vervolgt de Vlaams-Vietnamese kok. "De uitbaters van Rollin’Smoke Barbecue en Pizza o Pasta wachten nog op hun apparatuur. Mensen kunnen zich gezellig neerzetten en van alles wat bestellen. Het concept is streetfood, en de prijzen zijn democratisch.”

(Lees verder onder de foto.)

© Radio 2

Mieke bakt

Als kers op de taart, of beter gezegd: als taartje na iets hartigs, is er "Mieke bakt". “Wij genieten momenteel van verse koffie en een heerlijke frambozenmuffin”, zegt een koppel eerste klanten. “De toog van Mieke staat vol kleurrijke zoetigheden. Ons zie je hier zeker nog eens terug.”

“Ik bak al veel langer, maar dit is onze eerste fysieke winkel”, zegt Mieke Slegers uit Bilzen. “We zijn helemaal klaar om de mensen te verwennen. Ik ben zelfs begonnen met een koffie-opleiding.”

Het gloednieuwe Markeat ligt op Raamstraat 9 in Hasselt. 

Meest gelezen