Man slaat Italiaanse tv-journaliste op achterwerk, uitgerekend op actiedag tegen geweld tegen vrouwen

Een Italiaanse tv-journaliste heeft een klacht ingediend tegen een man die haar op het achterwerk sloeg terwijl ze live in een uitzending zat. De vrouw werkt als voetbalreporter. Het incident deed zich uitgerekend voor op een moment dat de Serie A, de hoogste voetbalcompetitie in Italië, actievoerde tegen geweld tegen vrouwen.

Greta Beccaglia bracht voor de lokale tv-zender Toscana TV verslag uit van de wedstrijd van Empoli tegen Fiorentina, een "Toscaanse derby" in de Serie A, de hoogste Italiaanse voetbalklasse. De journaliste ging live in gesprek met supporters die het stadion uitstroomden, toen een man haar hard op het achterwerk sloeg. 

Bekijk hier de beelden van het incident:

Videospeler inladen...

"Excuseer, dat kunt u niet doen", zegt ze geschokt tegen de man. Vanuit de studio adviseert presentator Giorgio Micheletti haar "om niet kwaad te worden". Zowel het incident zelf als de reactie van de presentator veroorzaakten verontwaardigde reacties en zijn door kijkers ongepast genoemd.  

Micheletti heeft zich intussen geëxcuseerd voor zijn reactie, die hij onhandig noemde. Hij wilde er de journaliste op dat moment enkel voor behoeden dat er nog iets ernstigers zou gebeuren, zegt hij. 

Het antwoord van de presentator was inderdaad verkeerd, zegt ook de hoofdredacteur van Toscana TV. "We hebben elke poging om dit incident te minimaliseren veroordeeld", klinkt het. 

Het incident vond uitgerekend plaats op een moment dat de Serie A een campagne voerde om geweld tegen vrouwen aan de kaak te stellen. Volgens onderzoek van ISTAT, het nationale instituut voor statistiek, komt 31 procent van de Italiaanse vrouwen in de loop van haar leven in aanraking met seksueel of fysiek geweld.

Meest gelezen