Rob Engelaar

Nu al boosterprik voor alle Brusselaars: "Maak meteen afspraak"

Wie in Brussel ouder is dan 18 jaar, kan nu al een afspraak maken voor de boosterprik van het coronavaccin. Dat schijft de Brusselse nieuwssite Bruzz. Hoewel in het gewest ouderen boven 65 jaar én zorgverleners voorrang krijgen, maakt niet iedereen daar meteen gebruik van. En daarom kunnen alle Brusselaars zich nu al inschrijven.  

Dat volwassenen in Brussel nu al een afspraak kunnen maken, voor de boosterprik heeft alles te maken met de planning. Uit ervaring weten ze in de vaccinatiecentra dat de tijdsloten anders niet zo makkelijk ingevuld geraken. Dat vertelt Inge Neven van de Brusselse gezondheidsinspectie aan Radio 2.

"We weten inderdaad uit ervaring dat de antwoorden op de uitnodigingen moeilijk in te schatten zijn en meestal niet zo hoog zijn", zegt Neven. "Daarom laten we de andere burgers vanaf 18 al toe om een afspraak te maken zodat de agenda's van de vaccinatiecentra goed vollopen."

Wachttijd checken

Toch moeten Brusselaars eerst kijken wanneer ze hun laatste prik hebben gekregen. "De boosterprik kan niet op elk moment gezet worden. Bij Johnson moet er twee maanden tussen zitten, bij Astrazeneca vier maanden en zes maanden voor Pfizer en Moderna na de laatste prik", klinkt het. "We vragen met aandrang om meteen een afspraak te maken. Zo zitten de vaccinatiecentra goed vol en is iedereen weer goed beschermd."

Wel is het belangrijk om zeker een afspraak te maken. Het is niet de bedoeling dat je zomaar een vaccinatiecentrum of een vaccinatiebus binnenloopt, want gezien de lage vaccinatiegraad in Brussel zet het gewest ook nog altijd in op het geven van eerste prikken. 

Meest gelezen