Oprit Meise naar A12 gaat op 6 december dicht: "Te onveilig"

In Meise gaat op zes december de oprit naar de A12, ter hoogte van de Plantentuin, dicht. Het gaat om een proefopstelling. Wie de A12 wil oprijden, zal de andere opritten in de buurt moeten gebruiken. 

De maatregel heeft eigenlijk maar één doel: de verkeersveiligheid vergroten. De oprit is geregeld het toneel van verkeersongevallen, tussen auto's en fietsers en tussen auto's onderling. 

Een jaar geleden werd aan de oprit nog de jonge fietser Andreas Van de Broeck aangereden. Hij overleefde de aanrijding, maar raakte zwaargewond. 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het gemeentebestuur van Meise werkten daarom een alternatieve regeling uit, die nu drie maanden lang zal worden uitgetest. 

Manke Vos

Verwacht wordt dat na de sluiting veel verkeer oprit nummer drie "Manke Vos" in Wolvertem zal gebruiken om de A12 richting Brussel op te rijden. Daar is in juni al de regeling van de verkeerslichten aangepast, zodat het verkeer er vlotter moet verlopen. Als blijkt dat dat niet volstaat, kan de werking nog bijgeregeld worden. 

Zowat 600 mensen tekenden een online petitie tegen de sluiting. Zij vrezen dat de verkeersproblemen zich gewoon naar Wolvertem zullen verplaatsen. Maar ook daar is het voor de fietsers absoluut onveilig, zeggen de initiatiefnemers van de petitie. 

Meest gelezen