Radio 2

Sint-Niklaas plant extra controles voor foutparkeerders die parkeren op plaats voor mensen met beperking

Sint-Niklaas treedt op tegen mensen die onterecht een parkeerplaats voor iemand met een beperking bezetten. De stad zet agenten in om te controleren op foutparkeren. Er start ook een sensibiliseringscampagne om te wijzen op het feit dat het belangrijk is voor personen met een beperking om dicht bij hun bestemming te kunnen parkeren.

Sint-Niklaas beschikt over ruim 300 openbare parkeerplaasten voor personen met een beperking, maar heel wat autobestuurders zonder geldige parkeerkaart houden daar geen rekening mee. In 2020 stelde de politie nog 223 processen-verbaal op tegen die foutparkeerders, 24 auto's werden toen weggetakeld. Dit jaar stelden parkeerwachters in Sint-Niklaas al 218 dossiers op tegen mensen die fout parkeren of zonder geldige kaart parkeren op een plek voor personen met een beperking. In 181 gevallen leidde dat al tot een proces-verbaal, 32 wagens werden al weggetakeld. 

"Doe mee en parkeer je auto oké"

Deze week en volgende week voeren politie en stadsbestuur daarom gezamenlijk actie tegen het foutparkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met een beperking. Verder verschijnen er binnenkort ook borden met de slogan "Doe mee en parkeer je auto oké". Die borden komen aan parkeerplaatsen voor personen met een beperking. Het stadsbestuur wil met deze campagne extra aandacht vragen voor een evenwaardige participatie van personen met een beperking aan de samenleving.

Naast de sloganborden komt er ook een waarschuwing dat je er enkel met de auto mag staan als je een geldige parkeerkaart hebt. Als je in de buurt ervan juist parkeert, krijg je een bedankkaartje onder de ruitenwisser. Wie in overtreding staat kan rekenen op een boete van 116 euro, en riskeert dat de auto wordt weggetakeld.

Meest gelezen