Tapijtproducent Balta verkoopt helft van activiteiten aan concurrent Victoria

De West-Vlaamse tapijtproducent Balta verkoopt de helft van zijn activiteiten aan zijn Britse concurrent Victoria. Balta heeft al jaren te kampen met een grote schuldenlast. De verkoop van afdelingen helpt om die schulden onder controle te krijgen.

Tapijtproducent Balta heeft een paar van zijn afdelingen verkocht aan concurrent Victoria. Concreet gaat het om de vloerkleden en een deel van het kamerbreed tapijt. De afdeling tapijttegels behoudt het bedrijf wel nog. Opvallend: ook de merknaam “Balta” wordt mee verkocht. Het bedrijf moet dus op zoek naar een nieuwe naam.

“Ik ben verheugd dat wij deze wederzijds voordelige overeenkomst met Victoria PLC hebben bereikt”, zegt Cyrille Ragoucy, CEO en voorzitter van de Raad van Bestuur van Balta. “Met de overgebleven afdeling kunnen we investeren in groei en onze positie op alle markten versterken.”

Werknemers

1.650 mensen die voor de Belgische fabrieken van Balta werken, zullen voortaan voor de nieuwe Britse eigenaar werken. Het gaat om de fabrieken in Sint-Baafs-Vijve, Avelgem, Waregem en Oudenaarde. De vestigingen in Tielt en Zele met zo'n 700 mensen, blijven in handen van de oude eigenaar.

Meest gelezen