Dreamcatchers for GOLDen warriors

Tongerse vrouw (22) verongelukt in de sneeuw in Duitsland

Een jonge vrouw uit Tongeren is gisteren om het leven gekomen tijdens een ongeval op de snelweg in het Duitse stadje Olpe. Door de hevige sneeuw botste een andere bestuurder tegen haar wagen. Het slachtoffer is Kaat Swartebroeckx, de oprichtster van de succesvolle  liefdadigheidsdactie Dreamcatchers for GOLDen warriors.

Het ongeval gebeurde gisterenochtend, op de A4 in Olpe. Door de sneeuw was de weg spekglad. De vrouw vond het te gevaarlijk op de weg en had zich even op de pechstrook gezet. Op het moment dat haar man het stuur wou overnemen, werden ze geraakt door een slippende auto. De jongevrouw moest uit het wrak bevrijd worden, alle hulp kwam te laat. Haar man raakte gewond en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Het slachtoffer Kaat Swartebroeckx is een bekende figuur in Tongeren. Als tiener startte ze een succesvolle liefdadigheidsactie op. Ze maakte dromenvangers voor zieke kinderen. 

 

Meest gelezen