Radio 2

Wegverzakking maakt verkeer op Aarschotsesteenweg in Tienen onmogelijk 

De Aarschotsesteenweg in Tienen is in beide rijrichtingen afgesloten als gevolg van een wegverzakking. Alleen plaatselijk verkeer is voorlopig mogelijk. De herstelling zou morgen al beginnen.

"De wegverzakking is het gevolg van een ondergronds lek. De hoofdbuis van de riolering is stuk", weet de Tiense burgemeester Katrien Partyka (CD&V). "Daardoor is de grond onder het wegdek weggespoeld." Het doorgaand verkeer moet omrijden langs de Kumtichstraat en de Leuvenselaan.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste verzakking die zich op de Aarschotsesteenweg voordoet. "Mensen beseffen vaak niet wat er allemaal onder de grond loopt", reageert Partyka. "Het is maar als er iets stuk is, zoals hier vandaag, dat we ons realiseren wat voor een netwerk daar ligt. Het gaat hier om een rioleringsbuis, de mensen moeten dus niet bang zijn dat er geen drinkwater meer uit de kraan gaat komen. Voorts doen we ons best om alles zo snel mogelijk te herstellen", belooft de burgemeester. 

Meest gelezen