BEKIJK - Brandweerwagen zakt weg in gat van drie meter diep en moet getakeld worden in Anderlecht

Een kraan moest maandagavond in allerijl naar de Lenniksebaan in Anderlecht. Een brandweerwagen was er weggezakt in een gat dat vermoedelijk ontstaan was door een waterlek. Er vielen geen gewonden. 

De brandweer werd rond 16.15 uur opgeroepen voor een waterlek op de openbare weg in Anderlecht. "Onze ploeg is de straat ingereden en toen ze bijna op het adres waren, leek het plots of hun wagen stilviel. De achterkant van hun wagen was in een gat gevallen dat helemaal ondergelopen was als gevolg van een waterlek”, vertelt Jo Maesen van de Brusselse brandweer. “Het is een groot gat van wel vijf meter op vijf, en drie meter diep.” Eén achterwiel van de brandweerwagen bleef in de lucht hangen.

De brandweerauto moest uit het zinkgat getakeld worden:

Videospeler inladen...

Geen gewonden

De kraan van de brandweer zelf was niet sterk genoeg om de brandweerwagen op te tillen, dus werd een beroep gedaan op een groter exemplaar van een sloopbedrijf.  Die reed onder politiebegeleiding naar de plaats van het incident. “Voor de veiligheid hebben we gewacht op de firma De Meuter die ons komen takelen is. Er is wat carrosserieschade, maar aan de onderkant lijkt alles in orde”, aldus Jo Maesen.

Gelukkig vielen er geen gewonden. “De brandweermannen waren wat geschrokken, maar het valt goed mee. Ze waren sneller uit de wagen dan als ze naar een brand gaan", lacht Maesen.
De brandweer denkt dat het waterlek het gat veroorzaakte.

Meest gelezen