Radio 2

Wateroverlast in Westhoek treft dierenpark in Vleteren: kraanvogel geëvacueerd, woestijnbuizerd verdronken

Door de wateroverlast in de Westhoek blijft het dierenpark De Zonnegloed in Vleteren gesloten. Een groot deel van het park staat onder water maar het is nog niet nodig om de 420 dieren te evacueren. Een kraanvogel werd wel al verhuisd uit zijn ondergelopen hok en een roofvogel heeft het niet overleefd.

Dinsdagavond heeft de uitbater van De Zonnegloed een kraanvogel moeten evacueren. Het dier stond met zijn poten in het water en raakte onderkoeld, dus werd de vogel verhuisd. En in het roofvogelverblijf, dat volledig onder water staat, is er zelfs een dier gestorven door het water. Karel  Ackaert: "Eén van de roofvogels, een Amerikaanse woestijnbuizerd, is naar beneden gekomen, maar hij kon niet weer opstijgen en is verdronken. We gingen ervan uit dat de roofvogels boven zouden blijven. Ze kregen beneden ook geen eten, dat doe je nu niet. Dus het is wel een vreemde situatie dat die buizerd toch naar beneden is gekomen. Hopelijk blijft het bij één gestorven dier."

Beren houden het nog droog

Radio 2

Dinsdagavond begon het water ook al binnen te sijpelen in het binnenverblijf van de beren en de lynxen. Beer Berros hield het nog net droog op zijn "bed" vol stro. “De beren kunnen ook nog naar buiten om te schuilen in hun hoger gelegen grot, zoals Uli die er haar winterslaap doet. Het binnenverblijf van de lynxen loopt ook bijna onder, maar deze katachtige roofdieren slapen op planken een meter boven de vloer.”

Meest gelezen