Radio 2

Dieven breken in in 5 bestelwagens in dezelfde straat in Koekelare: “Zeker voor 10.000 euro aan materiaal gestolen”

In Koekelare hebben dieven maandagnacht zwaar toegeslagen. In de Veldstraat braken ze 5 bestelwagens open op een afstand van nog geen 100 meter. De dieven maakten telkens een gat in de schuifdeuren om binnen te geraken. “Er werd voor zeker 10.000 euro aan materiaal gestolen. Ik ben er moedeloos van”, zegt schrijnwerker Kaïne Dupuis.

Hoe ze te werk gingen, wanneer ze toesloegen en met hoeveel ze waren, is voorlopig nog onduidelijk. Er wordt nog volop gezocht naar sporen. Het lijkt wel vast te staan dat ze zelf met een bestelwagen reden, gelet op de grote hoeveel spullen die ze stalen. De dieven sloegen steeds op dezelfde manier toe. Ze maakten een gat in de schuifdeur van de bestelwagen om zo het slot open te prutsen.  

5 keer prijs

De dieven sloegen minstens 5 keer toe in de Veldstraat in Koekelare. 2 bestelwagens van chauffeurs van Post NL werden opengebroken. Zij ontdekten pas in het depot dat de niet-geleverde pakjes van de dag voordien geopend waren. Wat er gestolen werd, is nog onduidelijk.

“Ook in onze bestelwagen werd een gat gemaakt in de schuifdeur”, vertelt Kris Vermet, die voor isolatiebedrijf Altrad werkt. “We wisten nog van niets en gingen snel kijken. Nochtans staat de bestelwagen vlak naast de slaapkamer geparkeerd, maar we hebben niets gemerkt. We weten nog niet wat er allemaal gestolen werd, maar er is zeker al voor 1.500 euro aan materiaal weg.” Ook de bestelwagen van een schilder in de straat werd opengebroken en doorzocht. 

Schrijnend voor de schrijnwerker

Het grootste slachtoffer lijkt schrijnwerker Kaïne Dupuis. “Ook bij mij werd een gat gemaakt in de schuifdeur en werd zo goed als alles wat in de bestelwagen lag gepikt”, zucht Kaïne. “De bestelwagen staat op mijn oprit, aan de zijkant van het huis achter een poort. Maar die hebben ze gewoon geopend. Ik moet nog een inventaris maken, maar het gaat om meer dan 20 toestellen waaronder alle machines van Makita op batterijen en een zaagmachine van Dewalt."

Ook klein materiaal zoals schieters en een laser zijn weg. Ik schat dat ze voor zo’n 10.000 euro aan materiaal mee hebben. Alles is geregistreerd dus hopelijk kunnen ze het terugvinden. Ik ben nu 5 jaar volledig zelfstandig en dit is echt een ramp. Sowieso kan ik vandaag niet werken en ook mijn werkschema voor de komende dagen ligt overhoop. Mijn atelierwerk was bijna klaar en ik zou nu de baan op gaan om alles te plaatsen, maar dat wordt moeilijk zonder materiaal. Ik moet hopen dat mijn leverancier me snel nieuwe spullen kan bezorgen. Het is echt om moedeloos van te worden.” Politiezone Polder is met een onderzoek bezig.

Meest gelezen