Geen Kerstmarkt in Sint-Niklaas, wel andere winteractiviteiten mét mondmasker

De stad Sint-Niklaas annuleert de kerstmarkt omdat de coronacijfers blijven stijgen. De winterfoor kan wel doorgaan en ook de ijspiste zal gebruikt kunnen worden. Op de kermis wordt een mondmasker wel verplicht. 

Na andere gemeenten en steden schrapt ook Sint-Niklaas de kerstmarkt uit het winterprogramma. Sint-Niklaas Wintert moet rekening houden met de corona-impact. Daarom werd de programmatie last minute grondig herzien. De kerstmarkt die gedurende twee weekends zou plaatsvinden wordt afgevoerd. 

De stad wil toch nog zoveel mogelijk andere winteractiviteiten op een veilige manier laten doorgaan. Zo zal er wel vanaf 10 december kunnen geschaatst worden op de ijspiste en gaan ook de winterfoor en een magische droomwandeling in de stadskern door. Verder is er ook beslist dat de mondmaskerplicht vanaf vandaag wordt ingevoerd op markten, met inbegrip van jaarmarkten, braderijen en brocante- en rommelmarkten. Ook op kermissen geldt de mondmaskerplicht.

Meest gelezen