Gentse afvalophaler IVAGO kan niet alle taken uitvoeren door coronapiek: "Tot kwart personeel afwezig"

In Gent en Destelbergen kan afvalophaler IVAGO niet meer alle taken even goed uitvoeren, omdat tot een kwart van het personeel thuis is. "Er zijn mensen ziek, anderen zitten in afzondering", klinkt het bij IVAGO. De ophaler geeft nu voorrang aan de huis-aan-huisophaling en de recyclageparken. Andere taken, zoals het oppikken van sluikstort, kunnen vertraging oplopen. 

Inwoners van Gent en Destelbergen zullen de komende dagen merken dat afvalophaler IVAGO met een mindere bezetting zit. "We moeten de mensen die normaal mee de openbare ruimte proper houden nu anders inzetten om de tekorten op te vangen", zegt woordvoerster Sandra Deneef bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. "Tot een kwart van het personeel is afwezig door ziekte of quarantaine. We moeten keuzes maken." 

"Help ons en houd je stoep zelf proper"

"De straten zullen minder geveegd worden, de afvalkorven op straat of in parken zullen we minder kunnen legen, de stoepen kunnen we minder vegen en het sluikstort zal hier en daar wat langer moeten blijven liggen" verklaart Deneef verder. "We vragen begrip voor de situatie en ook een inspanning van de inwoners. Zij kunnen meehelpen om alles zo vlot als mogelijk te laten verlopen." IVAGO vraagt alleszins om het afval netjes en juist aan te bieden. 

We roepen op om de stoep zelf proper te houden en onopgehaald afval naar het recyclagepark te brengen 

Sandra Deneef, IVAGO

Hoe lang het personeelstekort zal duren bij IVAGO is moeilijk te voorspellen. "Met de hulp van de inwoners hopen we deze moeilijke weken te overbruggen", besluit Deneef.

Meest gelezen