Radio 2

Gratis kerstbomen voor Roeselaarse wijk- en buurtcomités

De dienst Samenleven van Roeselare verdeelt deze week 66 kerstbomen over de stad en de deelgemeenten. Wijk- en buurtcomités konden zo’n gratis kerstboom aanvragen. De stad levert de boom en de buurtbewoners versieren hem naar eigen goeddunken. Het is een actie om Roeselare helemaal in de kerstsfeer onder te dompelen. 

In Roeselare worden meer dan 300 kerstbomen gezet op de pleinen en in de straten. Samen met de kerstverlichting, zo’n half miljoen lampjes baden de stad in een feeërieke sfeer, zorgen ze voor een warme feestperiode. Ook dit jaar bood de stad de mogelijkheid aan wijk- en buurtcomités om een gratis kerstboom aan te vragen. Deze week worden ze verdeeld door de groendienst van de stad. 

Een mooi klusje in deze eindejaarsperiode

Charley Blondeel, personeelslid stad Roeselare

Belgische Ardennen

Op de parking van de Stedelijke Ateliers aan de Hoogleedsesteenweg liggen meer dan 300 kerstbomen netjes gestapeld te wachten op hun nieuwe bestemming. “Ieder jaar krijgen wij ook een aparte lijst van mensen, die zo'n kerstboom hebben aangevraagd. Dit jaar zijn het 66 wijken en buurten", zegt Charley Blondeel, die werkt bij de Stedelijke Ateliers. “Het zijn grote exemplaren van telkens zo’n 3 tot 4 meter hoog, die werden gekapt in de Belgische Ardennen. We leveren ze af op het bewuste adres en de mensen zorgen er zelf voor dat ze versierd worden. Een mooi klusje in deze eindejaarsperiode.”

Radio 2

Ik voel me een beetje kerstman

Voor Gino Demeulenaere (61) wordt het één van zijn laatste opdrachten. “Ik moet nog twee weken werken en dan ga ik met pensioen”, zegt de stadsarbeider, die al 30 jaar aan de slag is bij de groendienst. “Het is een mooie manier om mijn loopbaan af te sluiten, ik voel me een beetje de kerstman. Want de mensen zijn heel opgetogen als we hun kerstboom leveren en ze kijken er al naar uit om de boom te versieren.”

Ik voel me een beetje de kerstman
Gino Demeulenaere, arbeider Groendienst

Buurt kan meegenieten van de kerstboom

Het is al een paar jaar dat Pas Par Toe, een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking in de Kalkenstraat, deelneemt aan de actie: “We gaan de boom de komende dagen zelf versieren, samen met de volwassenen van het activiteitencentrum. Er komen lichtjes in, slingers en smileys. We zullen de boom in de voortuin van het dagcentrum zetten, zodat de hele buurt kan meegenieten.” 

Meest gelezen