2020 Invision

Huiszoeking bij Amerikaanse zanger Marilyn Manson in onderzoek naar seksueel misbruik

De politie in Los Angeles heeft het huis van de Amerikaanse rockster Marilyn Manson doorzocht in een onderzoek naar seksueel misbruik. Dat heeft de Amerikaanse politie bevestigd. De zanger werd begin dit jaar door verschillende vrouwen beschuldigd van fysiek en seksueel misbruik. De zanger ontkent alle beschuldigingen. 

De politie in Los Angeles bevestigt dat er een huiszoekingsbevel werd uitgevaardigd tegen de 52-jarige Brian Hugh Warner, de echte naam van de zanger.

Volgens Amerikaanse media was de zanger niet thuis toen de politie aankwam en werd de deur van zijn woning in West Hollywood geforceerd. Er zouden onder meer verschillende harde schijven in beslag genomen zijn. De politie zelf heeft geen verdere details gegeven over de huiszoeking. Alle in beslag genomen goederen worden door de politie onderzocht, voordat ze aan de openbaar aanklager van Los Angeles worden voorgelegd.

In februari werd Manson beschuldigd door meerdere vrouwen van fysiek en seksueel geweld. De bekendste is actrice Evan Rachel Wood (33). Op Instagram beschreef ze hoe hij haar jarenlang "gruwelijk misbruikt" heeft.

Ook actrice Esmé Bianco klaagde de zanger aan wegens seksueel, fysiek en emotioneel misbruik. Zo beschreef ze dat Manson haar zonder voedsel zou opsluiten in een slaapkamer. Hij zou haar elektrische schokken hebben toegediend, hebben geslagen met een zweep en hebben gedreigd haar te verkrachten.

Jarenlang "gruwelijk misbruik"

Volgens de vrouwen zou Manson een kamer hebben in zijn huis, die volledig geïsoleerd is tegen geluid. Hij zou er de vrouwen in hebben opgesloten en misbruikt. De zanger zou deze kamer "Bad Girls Room" hebben genoemd. 

Ook de voormalige assistente van de rockster heeft een rechtszaak tegen hem aangespannen, waarin ze hem heeft beschuldigd van mishandeling en aanranding. Ze heeft het ook over intimidatie en zei dat Manson graag opschepte over zijn "Bad Girls Room".

Zeker twaalf vrouwen beweren misbruik door Manson

Het afgelopen jaar beweerden meer dan twaalf vrouwen in interviews te zijn misbruikt door Manson. Vier dienden een aanklacht in. Manson ontkent alle beschuldigingen en doet deze af als "een vreselijke verdraaiing van de werkelijkheid".

De rechtszaken tegen Manson lopen nog, maar zijn platenlabel Loma Vista Recordings en de televisiezender AMC verbraken in februari alle banden. 

Meest gelezen