Getty Images
JazzyGeoff

Kleiduifschietclub uit Zelzate moet dan toch niet verdwijnen: "Grote opluchting bij onze 350 schutters"

Zelzate geeft een 45-jarige kleiduifschietclub dan toch de zekerheid over het voortbestaan. Het kon de club eerder dit jaar geen vergunning geven, omdat ze niet in een recreatiegebied ligt. Maar daar komt binnenkort verandering in, laat de gemeente weten. "Dat is ontzettend goed nieuws, want dit is de enige club in Oost- en West-Vlaanderen", zegt voorzitter Steven De Craene.

Goed nieuws voor de club voor kleiduifschutters in Zelzate. Ze moet toch niet verdwijnen. De club is de enige in Oost en West-Vlaanderen, een van de laatste in heel het land. Ze dreigde te verdwijnen omdat de gemeente geen vergunning meer had gegeven. Het domein waar je mag kleiduifschieten moet in een recreatiedomein liggen en dat was niet meer het geval. "Veranderen van locatie is geen optie", klonk het toen bij voorzitter Steven De Craene.

Dit is een van de laatste clubs in het land, onze leden komen van overal

Voorzitter Steven De Craene

In totaal bestaan er nog maar 5 kleiduifschietclubs in België. "Het zou zeer erg zijn als onze club er niet meer zou zijn. Dit is een van de laatste clubs van het land. We hebben 350 leden, die komen uit alle hoeken van Oost- en West-Vlaanderen, zelfs ook uit Antwerpen."

Recreatiedomein

De kleiduifschietclub heeft nu de garantie gekregen dat hun gebied weer een recreatiedomein wordt. Dat is voor voorzitter Steven de Craene een grote opluchting. "We zijn blij dat we dan toch de steun van de gemeente kregen."

De procedure om van het terrein opnieuw recreatiegebied te maken kan jaren duren, maar ondertussen kunnen de kleiduifschutters blijven waar ze zijn. "We moeten nog enkele formaliteiten in orde brengen, maar door corona hebben we daar nu wel tijd voor", besluit de voorzitter.

Meest gelezen