Mechelen wordt als eerste stad in Vlaanderen een "Stad zonder drempels"

Mechelen wordt als eerste stad in Vlaanderen een "Stad zonder drempels". Dat wil zeggen dat de stad toegankelijk is voor mensen met een beperking om er op citytrip te gaan. Het is een initiatief van reisorganisatie WeTravel2 die samen met de stad Mechelen een aangepast citytrip programma heeft samengesteld.

"Stad zonder drempels" is een project van WeTravel2 en Stad Mechelen dat citytrips aanbiedt voor mensen met een beperking. Zo kunnen mensen met een beperking samen met hun familie, vrienden of partner op een toegankelijke en aangepaste citytrip naar Mechelen. 

Kristof Steegmans van WeTravel2, die zelf ook in een rolstoel zit, weet hoe moeilijk het kan zijn om een citytrip te plannen als je een beperking hebt. “Het is niet evident om alles zelf uit te zoeken als je een stad gaat bezoeken”, vertelt hij op Radio 2 Antwerpen.

Horeca, logies en toegankelijke activiteiten

“Als rolstoelgebruiker wil je weten wat je kan bezoeken en wat niet. Ook horeca en logies moeten rolstoeltoegankelijk zijn", gaat Steegmans verder. "Binnenkort kunnen mensen met een beperking veel makkelijker op citytrip naar Mechelen. Dat geldt zowel voor rolstoelgebruikers, maar ook voor mensen met andere soorten handicaps. Als rolstoelgebruiker heb je namelijk andere noden dan iemand met een visuele beperking. Wij brengen al die noden in kaart.”

"Stad zonder drempels" krijgt steun van Toerisme Vlaanderen. De bedoeling is om het project later ook uit te breiden naar andere steden in Vlaanderen.

Meest gelezen