Monopoly in een nieuw jasje: “Het spelbord ademt Hasselt”

Monopoly brengt een nieuwe versie uit met als thema… Hasselt. Altijd al ’t Scheep, de Grote Markt of Pukkelpop willen kopen? Dat kan nu met deze nieuwe editie van het bekende gezelschapsspel. De Hasseltse editie heeft ook iets unieks: bij de meeste stadsedities staan er enkel gebouwen op het bordspel, maar hierop staan nu ook mensen.

De nieuwe Hasseltse editie bevat heel wat bekende plaatsen. De regels zijn hetzelfde als bij de gewone versie van het spel. In plaats van de 22 typische winkelstraten, zijn er bij deze editie 22 typische Hasseltse plaatsen zoals de Grote Markt, ’t Scheep, de Demerstraat, de Japanse Tuin, het Kolonel Dusartplein, de Corda Campus, Domein Kiewit, enzovoort.

De vier bekende stations bij de gewone editie zijn vervangen door vier bekende Hasseltse evenementen: “Pukkelpop, Winterland, de Jeneverfeesten en Hasselt Kermis staan op de plaatsen van de gekende stations. Hasselt is een bruisende stad met veel bekende activiteiten en daarom kunnen deze jaarlijkse evenementen niet ontbreken”, zegt schepen van Toerisme Rik Dehollogne (N-VA).

Zelf bedacht

De kans- en algemeen fondskaartjes zijn ook aangepast naar typische Hasseltse zaken. Schepen Dehollogne heeft deze kaarten zelf bedacht: “Ze hebben typisch Hasseltse thema’s. Bijvoorbeeld als je je gevel ter beschikking stelt voor street-art of als je moet optreden met je band in de Muziekodroom, ontvang je extra Hasselts geld.”

Deze Hasseltse editie is nog een beetje anders dan andere stadsedities. “Het is uniek omdat er nog nooit eerder een stadseditie van het spel is ontworpen met mensen erop. Dit zorgt ervoor dat de warme, gezellige, drukke sfeer in Hasselt ook te voelen is op het spelbord”, legt schepen Dehollogne uit. De Hasseltse Monopoly ligt vanaf december in de winkelrekken. 

Meest gelezen