Nieuwe fototentoonstelling in het Gallo Romeins Museum in Tongeren toont overblijfselen van het Romeinse Rijk

In het Gallo Romeins Museum in Tongeren werken ze achter de schermen aan een nieuwe tijdelijke tentoonstelling: Imperium Romanum. Dat wordt een fototentoonstelling, met 150 beelden gemaakt door de Oostenrijkse fotograaf Alfred Seiland. 

“Alfred Seiland heeft sinds 2006 rondgereisd in het voormalige Romeinse Rijk,” vertelt An Christiaens, schepen van cultuur in Tongeren. “In het totaal hebben we 150 beelden van de Oostenrijkse fotograaf geselecteerd en gebundeld in een fototentoonstelling.”

De tentoonstelling is niet alleen om naar te kijken, maar zet ook aan tot reflectie

An Christiaens, schepen van cultuur in Tongeren

“Het zal gaan over bekende, maar ook onbekende, architecturale overblijfselen uit die Romeinse periode, zoals bruggen, theaters, amfitheaters en militaire kampen. De bezoeker zal niet alleen kunnen kijken naar foto’s, maar zal ook aan het nadenken worden gezet.” 

Want wat is onroerend erfgoed nu precies en hoe zijn we daar doorheen de geschiedenis mee omgegaan? Wat werd er bewaard en waarom? Werd er gerestaureerd? Dat zijn allemaal vragen die door de foto’s beantwoord zullen worden, volgens An Christiaens

De fototentoonstelling begint in mei volgend jaar en zal ongeveer een halfjaar duren.

Meest gelezen