Nicolas Maeterlinck

Operatoren noodcentrale Hasselt voeren zeker nog tot 15 december actie: "Alleen maar beloftes en mooie woorden"

De operatoren van de noodcentrale in Hasselt blijven actievoeren, en dat al zeker tot 15 december. Ze protesteren tegen de hoge werkdruk en het aanhoudend personeelstekort.

De operatoren zullen alle noodoproepen blijven beantwoorden, maar de administratieve taken laten ze liggen. Eind vorige week heeft het kabinet van Binnenlandse Zaken enkele beloftes gedaan; zo zal er tegen 15 december in kaart gebracht worden hoeveel oproepen er nu zoal binnenkomen, en hoeveel extra oproepen er verwacht worden op het toekomstige nummer 1733 voor de huisartsenwachtpost.

De laatste meting over de werkdruk is geleden van 2016

“We gaan terug berekenen hoe hoog de werkdruk eigenlijk is. De laatste meting is van 2016 én dus helemaal niet meer up-to-date”, zegt Ester Frederix van de christelijke vakbond. “We gaan dit jaar nog een selectie doen voor Vlaams-Brabant en Oost-Vlaanderen omdat daar het personeelstekort het grootst is. Begin volgend jaar gaat dat voor de rest van de centrale ook gebeuren, maar het duurt ongeveer nog een jaar vooraleer een nieuw personeelslid ingezet kan worden. Op dit moment hebben we alleen maar beloftes en mooie woorden.”

Meest gelezen