Archieffoto ter illustratie

Schoolkinderen Brasschaat knutselen kerstversiering voor overstroomde zusterstad in Duitsland

Kinderen van acht scholen in Brasschaat hebben kerstversiering geknutseld voor de inwoners van Bad-Neuenahr Ahrweiler. Dat is hun zusterstad in Duitsland die afgelopen zomer zwaar getroffen werd door overstromingen. Omdat alle kelders onder water liepen, raakte veel kerstversiering beschadigd. De kinderen uit Brasschaat staken daarom de handen uit de mouwen en knutselden kerstballen, theelichthouders en kerstversiering uit zoutdeeg.

Adinda Van Gerven (N-VA), schepen van jeugd en verbroedering in Brasschaat, bezocht in oktober samen met de burgemeester de zusterstad Bad-Neuenahr Ahrweiler in Duitsland. Om de inwoners een hart onder de riem te steken na de watersnood werden verschillende acties opgestart. 

“De burgemeester en ik hebben zelf het dorp bezocht. Daar kregen we te horen dat bijna alle kelders onder water waren gelopen en de meeste kerstversiering daarbij beschadigd is. Zo zijn wij op het idee gekomen om kerstversiering in te zamelen. Wij willen het met Kerst voor iedereen gezellig maken", vertelt Van Gerven.

De kinderen hebben kerstversiering uit zoutdeeg gemaakt, ballen voor in de kerstboom en theelichthouders beschilderd

Adinda Van Gerven (N-VA), schepen van jeugd en verbroedering in Brasschaat

“We hebben alle basisscholen opgeroepen om ons te helpen”, vertelt Van Gerven. "De kinderen hebben kerstversiering in zoutdeeg gemaakt en daarna mooi beschilderd. Ze hebben ook poppetjes van de drie koningen geknutseld, ballen voor in de kerstbomen en theelichthouders versierd. Het ziet er allemaal heel mooi uit.”

Foto: Radio 2

Volgende week naar Duitsland

Volgende week gaat alle kerstversiering naar Duitsland, waar het gratis uitgedeeld wordt aan de inwoners. "Het wordt een soort van kerstmarkt waar iedereen zijn versieringen mag komen kiezen", aldus Van Gerven.

Eerder gaf Brasschaat ook al financiële steun aan haar zusterstad. “Ook hebben de jongeren van de middelbare school een sponsorloop gehouden waarmee ze 21.000 euro hebben ingezameld. Al fietsend, lopend en sportend hebben ze het geld ingezameld, dat geeft ons een heel warm gevoel.”

Meest gelezen