Sterrenchef Glenn Verhasselt bereidt feestmenu voor buurtrestaurants in Halle en Dilbeek

Tijdens de feestdagen kunnen klanten van buurtrestaurant ’t Vondel in Halle en buurtrestaurant Nieuwenbos in Dilbeek genieten van een feestmenu samengesteld door topchef Glenn Verhasselt. De chef van sterrenrestaurant Sir Kwinten in Lennik leert de koks van de buurtrestaurants hoe ze een sterrenmenu moeten klaarmaken voor de klanten tijdens de eindejaarsperiode. 

"Ik kreeg een tijdje geleden een telefoontje van Filip Claeys van sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge met de vraag of ik een feestmenu wilde bedenken voor de buurtrestaurants. Hij had dat vorig jaar gedaan in West-Vlaanderen en hij vroeg of ik dit ook wilde doen in Vlaams-Brabant. Ik vond dat een mooi idee, dus ik heb toegestemd", vertelt chefkok Glenn Verhasselt aan Radio 2 Vlaams-Brabant. 

Vandaag staat Verhasselt daarom voor een keer eens niet achter het fornuis in Sir Kwinten in Lennik, maar wel achter de potten in 't Vondel in Halle. Daar geeft hij een workshop aan de koks van de buurtrestaurants in Halle en Dilbeek. "Het feestmenu wordt tijdens een workshop klaargemaakt samen met de chefs van de buurtrestaurants en de medewerkers. Zo leren zij hoe ze mijn feestmenu kunnen klaarmaken voor hun klanten tijdens de eindejaarsperiode."

Beluister hier het interview met chefkok Verhasselt of lees verder onder het audiofragment.

 "Het is een menu met vis van bij ons. We beginnen met een soepje van mosseltjes, daarna volgt een stukje heek op Japanse wijze als hoofdgerecht. Afsluiten doen we klassiek met chocolade en passievrucht." Verhasselt verwacht dat de koks geen problemen zullen hebben met het bereiden van zijn menu. "Het moeilijke zal hem zitten in het feit dat het voor 200 mensen bereid moet worden. Maar het wordt hoe dan ook een fijne samenwerking."

Meest gelezen