Sterrenchef uit Tongeren kookt samen met koks van sociale tewerkstelling “Buurt op je bord”

Jo Grootaers van sterrenrestaurant Altermezzo in Tongeren kookt vandaag samen met de koks van “Buurt op je bord”. "Buurt op je Bord" is een initiatief van 15 sociale tewerkstellingen in Limburg die maaltijden bereiden voor buurtrestaurants.

Jo Grootaers,  sterrenkok van restaurant Altermezzo, kookt vandaag in De Winning Lummen. Hij snijdt er schartong en intussen wordt aardpeer aangebakken. Het is een deel van het menu dat Grootaers  vandaag bereidt, samen met de koks van "Buurt op je Bord". 

Lokaal

“We werken vandaag lokaal”, zegt Grootaers. “We gebruiken de ingrediënten die hier op De Winning gekweekt zijn. Ook de melk voor de panna cotta komt van de koeien op de boerderij hier.” Op de vraag of het lukt om te koken met dit nieuwe team antwoordt Jo: "Hier moet ik wat meer aansturen dan in mijn eigen restaurant omdat we elkaar niet zo goed kennen, maar het loopt vlot en ik geniet er zelf ook van.” 

"Buurt op je bord" wil z’n werknemers laten kennismaken met een sterrenchef met een specifieke bedoeling. “Met de eindejaarsmenu’s in aantocht kunnen we vandaag wat inspiratie opdoen om het niveau nog wat op te krikken”, zegt Jan Bijnens van De Winning. 

We doen hier inspiratie op voor ons eindejaarsmenu 

Jan Bijnens van De Winning

Ward stooft ajuin en aardpeer aan voor de soep. “Alles bij mekaar is het niet zo moeilijk”, zegt hij. "Maar het is wel helemaal anders dan we gewoon zijn en dat is wel eens fijn.”

Ook voor Inge is het een unieke ervaring. Ze kent Jo van de tv en vindt het fijn om nu samen met hem een menu te bereiden. “En we mogen dit sterrenmenu zelf opeten. Ik had mijn patatjes meegebracht, maar die zal ik maar terug mee naar huis nemen", lacht ze. 

Meest gelezen