Meer testcapaciteit dankzij testbussen in Genk en Hasselt: “Hier meteen een afspraak, elders 5 dagen wachttijd!”

Twee testbussen in Genk en Hasselt moeten de testcapaciteit in Limburg vanaf vandaag flink opkrikken. Omdat er in de provincie wekelijks bijna 60.000 mensen worden getest op het coronavirus, lopen de wachttijden bij de bestaande testcentra op. “Ik kon hier meteen terecht voor een afspraak, elders moest ik wel 5 dagen wachten”, getuigt een jongedame.

Vanaf vandaag staan er testbussen in het Genkse Thor Park en aan de Hasseltse Grenslandhallen. “Vandaag zitten we aan 125 coronatesten per bus”, vertelt Timo Demoor van Eurofins, de eigenaar van de testbussen. “Vanaf morgen drijven we de testcapaciteit op tot 250 testen per bus. Mensen zullen gemiddeld 24 uur op de uitslag van hun test moeten wachten. Hoe lang de bussen blijven staan hangt af van de vraag van de lokale overheden. Net zoals bij de klassieke testcentra hoor je op voorhand een afspraak te maken met je code via de website mijngezondheid.be

(Lees verder onder de foto.)

“Ik ben hier omdat mijn zoontje een positieve sneltest heeft afgelegd”, zegt een vader. “Zijn klas zit in quarantaine en hij heeft al symptomen. Alles ging heel vlot: ik heb dit weekend de code aangevraagd en onmiddellijk een afspraak kunnen maken voor de eerste dag van de testbus.”

In functie van mijn job is het belangrijk om zo snel mogelijk het resultaat te kennen en indien nodig mijn officiële quarantaine te laten ingaan

Jonge vrouw uit Genk

“Ook ik kon hier meteen terecht”, laat een jongedame weten. “Mijn vader heeft een positieve sneltest afgelegd en ik loop dus ook risico op een besmetting. In de officiële testcentra moest ik na vandaag nog 4 dagen wachten. In functie van mijn job is het belangrijk om zo snel mogelijk het resultaat te kennen en indien nodig mijn officiële quarantaine te laten ingaan. Een afspraak maken was heel eenvoudig en het testen op de bus was in een wip gebeurd.”

Meest gelezen